Regnställ på Jakt - Så Väljer Du Rätt

Regnställ på jakt

Vattentäta jaktställ, typiska regnställ eller poncho - Vad ska man ha? 

Det beror helt och hållet på ditt tidigare utbud i garderoben och andra krav du kan tänkas ha inför inköpet. Här tänkte vi gå igenom ett par alternativ med olika specifikationer och i varierad prisklass. 

Impersoft - Klassiskt regnställ i galon 

Regnställ Jakt Herr Dam

Enkelt, klassiskt och precis vad man ser och kan förvänta sig från ett regnställ i galon. De här produkterna håller tätt och gör jobbet under många år framöver. En av nackdelarna med galon är väl främst att det inte andas och kan riskera att därmed bli lite varmt. Men i vissa lägen där det står mellan dyngsur och lite varm så vet jag i alla fall vad jag väljer. Produkterna är unisex och jackan går även att välja både i lång och kort modell. Det här är produkter som du relativt enkelt kan dra över dina andra jaktkläder och ha med som ett litet emergency-kit om vädret skiftar plötsligt. Total pris för jaktstället Impersoft Lång: 1090 kr. Pris för stället med kortare varianten: 990 kr.

Green King II 

Green King Regnställ Jakt

 Green King Jaktställ

Påminner en hel del om stället ovanför, men i en mycket lyxigare och slitstarkare kvalitet. Bl.a. har tyget en EN343 certifiering som innebär att det genomgått tester för att fungera som skyddskläder vid hårt snöfall, regn eller markfuktighet. Tyget är gjort i s.k. polyester ripstop vilket gör det mer slitstarkt och extra tåligt mot eventuella yttre påfrestningar. Byxan har också förstärkningar av Cordura som är ett idag världskänt material som ofta återses i olika typer av skyddskläder. Jackan har sex stycken fickor och byxorna två, vilket också skiljer sig från stället ovan. Komplett pris för stället: 2090 kr

Percussion Poncho

Poncho jakt

Från våra franska partners på Percussion har vi två olika ponchos i unisex. Vill du ha den orangea kamouflagen eller en klassisk, enkel mörkgrön? Vi har dem båda. De är rymliga och med luva och framtill har de en stor s.k. känguru-ficka. Den gröna kostar 185 kronor och den orangea 245 kr.

Hawker Advance - Jaktstället för dam

Hawker Advance Jaktställ Dam

Hawker Advance Jaktställ Dam

Från danska Seeland kommer det här vattentäta jaktstället för dam som kommer hålla er torr och rörlig under hela dagen. Både jacka och byxa har deras inbyggda Seextex membran i sig och och på det är även alla sömmar tejpade. Det här är ett lika snyggt som funktionellt ställ för den aktiva jägaren och friluftskvinnan. Hela stället är fullt av välarbetade detaljer och tygets Super Flex-stretch gör att du enkelt tar dig fram obehindrat i alla olika terränger. Pris för kompletta stället: 3790 kr.

Härkila Moose Hunter 2.0

Härkila Moose Hunter 2.0 jaktställ 

Ett jaktställ så bra och välutvecklat att vi inte kan låta bli att ta med det, även om det inte är speciellt framtaget som ett regnställ. Härkila har vid det här laget hunnit bli internationellt erkända för sina oslagbara produkter som är både funktionella och slittåliga. Moose Hunter 2.0 är definitivt inte bara till för älgjägaren, utan för alla som söker förstklassiga produkter där ingeting är tummat på. Mossy Oak Break Up heter det tredimensionella och specialutvecklade kamouflage som används, där bl.a. den orangea signalfärgen är bytt till röd. Det är eftersom hjortdjur inte upplever någon skillnad mellan grönt, rött och brunt i kontrasterna. Det tillsammans med de oerhört tysta materialet gör att du kan komma väldigt nära djuret utan att varken synas eller höras. Här pratar vi två lager av Gore-Tex och en DWR-behandling (Durable water repellent) så att du som går på älgjakt oavsett väder inte behöver ta med det i beaktning. Pris för jacka och byxa: 11 490 kr.

Utöver de här alternativen så har vi en rad andra plagg och hela ställ som tål ganska rejäla mängder regn och oväder. Däremot är de kanske inte alla att klassa specifikt som "regnställ" så vi utelämnar dem just här. Men, vill du ha en vattentät jaktjacka i tweed, då har vi det för både dam och herr ifrån Alan Paine och kollektionen Combrook. Jackorna i Combrook-kollektionen är testade för att klara cirka 7 timmar i hårt regn. Ni kan även kolla in vår flik "Vattentäta jaktjackor" så kommer det upp flera bra alternativ och olika delar ni kan kombinera för det kompletta vattentäta regnstället. 


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras