Gummistövlar till jakt - Välj Arxus!

Arxus Gummistövel Jaktstil

Arxus of Sweden har för oss blivit det självklara valet av gummistövlar att bära vid jakt. Men de visar sig så ofta komma till god användning även vid andra fritidsaktiviteter som både vid fiske, på hike med familjen eller vid längre vandringar. 

Den senaste stöveln vi fått in från dem är den så eftertraktade lättviktsstöveln Arxus Primo Nord LW 

Arxus Primo Nord LW

Arxus Primo Nord LW är klassificerad för att tåla temperaturer enda ned till -20c, men det är bl.a. kombinationen av det och dess förmåga att ventilera vid användningen som gör den omtyckt att bära även kring sommarhalvåret. Tack vare dess s.k. "Air-cell foder" skapas ett luftlager mellan kroppen och stövelns neopren vilket ger användaren god ventilation. Luftcellerna i stöveln ser nämligen till att om du blir för varm så drivs kondensen i luftcellerna upp och utåt genom stövelns skaft. 
Skaftet är tillverkat i vad som kallas "Rip-stop tyg", vilket förutom att vara vattentätt är extremt tåligt mot yttre påfrestningar. Toppens läderkant och spänne ger dig en stabil och stödjande stövel trots det mjuka skaftet. 
Tryck här för att komma vidare till produkten och läs hela dess beskrivning.

Arxus Primo Nord Air

Arxus Primo Nord Air

Det här är en stövel som funnits med längre hos Arxus och togs fram med fokus på att minimera kondens. Resultatet blev en stövel som minskar mängden kondens med 40% jämfört med en gummistövel som t.ex. har ett vanligt neoprenfoder. 
Skaftet som är helt i gummi ger något mer stöd än t.ex. Primo Nord LW ovan, och är även här försett med spänne och en läderkant. Dragkedjan på baksidan kommer från schweiziska Riri och underlättar både på- och avtagning av stöveln.
Eftersom att hälen ofta är den plats som snabbast slits har den blivit försedd med en läderliknande förstärkning. 
Ta del av hela produktbeskrivningen eller beställa ditt par här

Arxus Primo Country Zip 

Arxus Primo Country Zip

Arxus Primo Country Zip är särskilt framtagen för den som söker en stilren stövel med krav på att vara extremt lätt och tyst. Det som gör den här stöveln extra lätt är bl.a. dess skaft som även det är gjort i ett vattentätt och slittåligt material.
Även här justerar du enkelt skaftets slut med dess rem och får på så vis extra stöd och stabilitet när du går. Stövlarna kommer med ett urtagbart filtfoder som vid användning ger en skön extra värme och skydd från kylan under. Förutom att vara oerhört kvalitativ är den här stöveln riktigt snygg och kommer undan den mer typiska design man tänker sig för en stövel. 
Beställ dina Primo Country Zip eller läs mer om produkten på länken här

Arxus Boot Sock

Arxus Boot Sock

Den ultimata sockan att bära till dina favoritstövlar heter Arxus Boot Sock. 
Här får du en strumpa framtagen med fokus på att kombinera både funktion och komfort för användaren. Foten och skaftet vid vaden är täckt av ett lager med ull, vilket vi alla vet är bland det absolut bästa materialet för både värme och fukttransport. Strumpan har särskilt elastiska och förstärkta områden som är markerade med gula linjer. Det gör också att strumpan hålls på plats och hindrar den från att åka ned vid användning. 
Tryck här för att komma direkt till Arxus Boot Sock.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras