Vad är skillnaden mellan gummistövlar och neoprenstövlar?

Skillnad mellan gummistövlar och neoprenstövlar?

Vi mottar ofta frågan om vad som är skillnaden mellan vanliga gummistövlar och neoprenstövlar. Idag tänkte vi därför reda ut de största skillnaderna mellan dem och vad som kan vara bra att tänka på. Lite längre ned jämför vi även ett par neoprenstövlar från Arxus och ett par mer klassiska gummistövlar men från Seeland. 

Gummistövlar och neoprengummistövlar: skillnader, fördelar och nackdelar

Gummistövlar och neoprengummistövlar har båda sina fördelar och nackdelar, och valet beror till syvende och sist på användarens specifika behov, användningsområde och personliga preferenser. 

Typiska gummistövlar som vi är mest vana att se är traditionella vattentäta stövlar tillverkade av naturgummi eller syntetgummi. Dessa stövlar är ofta mer prisvärda och gör jobbet med att hålla fötterna torra i vått väder. Däremot kan de vara något mindre bekväma och inte fullt lika isolerande som neoprengummistövlar, och har ofta även en kortare livslängd.

Fördelarna med ett par klassiska gummistövlar är bl.a. att de ofta kan hittas till en lägre prisnivå, men som med allt annat återspeglas det ofta i kvaliteten och dess livslängd. Att rengöra dem blir också en något smidigare process, då de snabbt blir rena med en dusch eller under vattenkranen. 

När du köper ett par neoprenstövlar så får du en högre grad av isolerande egenskaper, utan att tumma på vattentätheten. Det gör att neoprenstövlar kan vara att föredra under kallare dagar eller klimat. Dessutom får du också en högre nivå av rörlighet och flexibilitet p.g.a. skaftet vilket ger en ökad komfort. 

Nackdelarna här är främst att de som oftast är dyrare än vanliga gummistövlar, men även att de är något svårare att rengöra när det är dags för det och kräver lite mer handarbete. För oss är det i alla fall någonting vi tycker är värt det lilla extra jobbet. 

Jämförelse -  Neoprenstövlar från Arxus och gummistövlar från Seeland

Exempelvis neoprenstövlarna i modellen Primo Nord LW från svenska Arxus, är ett utmärkt val för den kräsne jägaren och friluftsentusiasten. Det är ett par högkvalitativa stövlar tillverkade av slitstarkt och vattentätt neoprengummi som håller fötterna varma och torra under alla väderförhållanden. De har en förmåga att under kalla förhållanden isolera värmen, men likväl andas väldigt bra under det varmare sommarhalvåret.

Stövlarna erbjuder även förstärkta sulor och hälpartier vilket ger en ökad stabilitet och komfort, vilket är särskilt uppskattat i tuffare terrängförhållanden. Arxus Primo Nord LW och många fler modeller från Arxus of Sweden hittar ni på vår e-handelsbutik jaktstil.se där de enkelt kan klickas hem, eller i vår fysiska butik på Narvavägen 22 i Stockholm. Arxus är kända för att vara ett av marknadens bästa och mest högkvalitativa stövlar, så även om de här varianterna kostar 2995 kronor är det en väl värd investering för framtiden om du spenderar mycket tid i naturen eller vill ha något väldigt gediget. De här stövlarna är till och med klassificerade för att klara temperaturer ned till -20°. 

Arxus Primo Nord LW

När det kommer till ett par gummistövlar i en lägre prisklass så rekommenderar vi varmt våra danska partners från Seeland
En väldigt populär och väl recenserad modell är Key-Point Active Boot från dem. Priset på dessa stövlar är blygsamma 1495 kronor, och trots prisskillnaden är kvaliteten på dessa stövlar inget att sticka under stolen med. De är ett utmärkt alternativ för de som vill ha en bra stövel utan att bryta banken. Insidan är t.ex. fodrad med neopren vilket också ser till att förbättra nivån av värmeisolering. 

Key-Point Active Boot - Seeland Stövel


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras