Vildsvinsbyxor från Härkila - Wildboar Pro

Härkila ligger med modellen Wildboar Pro bakom några av marknadens bästa och mest populära vildsvinsbyxor.

Ett par ordentliga vildsvinsbyxor kan mycket väl vara skillnaden mellan liv och död för den jägare som blir attackerad av ett vildsvin. För att ett par byxor ska bli klassade som "vildsvinsbyxor" eller inneha ett särskilt skydd mot vildsvin så bör de vara testade av något oberoende och trovärdigt institut. Det är för att du också i realiteten faktiskt ska vara så pass säker som du känner dig men också inte lägger stora summor pengar på något som inte håller måttet. Majoriteten av vildsvinattacker träffar med betarna i låren, och där sitter som bekant en pulsåder som vid träff snabbt kan leda till stor blodförlust och därmed innebära att man i värsta fall dör. 

Wildboar Pro - Jaktbyxan med Vildsvinsskydd

Härkila har med sina kläder genom åren blivit synonyma med kvalité och teknisk innovation inom jakt- och hundförarcommunityn. När de på 80-talet började tillverka egna kläder för de utmaningar och brister de såg på andra jaktmärken kunde de nog aldrig ana att de skulle sluta upp som det internationellt erkända och eftertraktade varumärke de nu är idag.

Byxan Wildboar Pro är ännu ett exempel på hur de applicerar dagens tekniska utveckling inom textil och material för att göra jakten både smidigare och säkrare. Byxan har på hela fronten och på baksidan upp över knävecket ett skyddsmaterial som är insytt. Skyddet är testat av de tyska oberoende institutionerna KWF och DPLF som testar och certifierar skyddsprodukter inom skogs- och säkerhetsindustrin. Ibland pratar man om kevlar i vildsvinsbyxor och det har nästan blivit som en beskrivning för de olika material och metoder man använder för att skapa skyddet. Det specifika materialet i fallet med Härkila heter VerriSteel och kommer ge er ett tryggt och stabilt skydd mot en eventuell vildsvinsattack. 

Vildsvinsbyxa Wild Boar Pro Härkila

De här byxorna är så pass slitstarka att de täcks av Härkilas garanti på hela 5 år, vilket man sällan hittar någonstans och än mindre inom klädbranschen. För extra rörlighet är byxorna försedda med stora partier av stretch och ett dubbellager av Gore-Tex för att stänga ute vatten men ändå andas. 

Härkila Jaktbyxor

Med tanke på det skydd byxorna ger och den långa livstiden de har är de här byxorna ett nästan självklart val för den aktiva jägaren som inte lämnar sin säkerhet åt slumpen. Ni kan läsa mer om byxornas specifikationer och funktioner i sin helhet på länken här, där du i sommar även kommer kunna klicka hem ett par till dig.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända