Tweedkeps till Jakt - Dam och Herr

Tweedkeps till Jakt - Dam och Herr

Att välja och bära en tweedkeps när man ska på jakt är inte bara ett klassiskt och snyggt val, utan även värmande alternativ.

Beroende lite på vilken modell och materialuppsättning kommer resultatet självklart även variera lite.

Tweed tillverkad i 100% ull är ett varmt och slitstarkt val, och fick även sin popularitet på det skotska höglandet p.g.a. sin förmåga att stänga fukt ute. Idag finns det dock självklart mer tekniska val att gå efter om det är just vatten eller fukt man vill hålla borta. Vid de fallen kan man gå efter tweedull med olika typer av konstmaterial blandat i väven, men faktiskt även teflonimpregnering. Utöver det finns det självklart kepsar för det ändamålet i 100% funktionsmaterial. 

Våra tweedkepsar för jakt kommer både i design av klassisk flat cap eller "gubbkeps" som vissa kallar dem, men även i mer typisk kepsdesign. 


Musselburgh Tweedkeps

Likaså Musselburgh är en snygg damkeps går att para ihop med sin tillhörande jacka och är tillverkad i 100% tweedull. Även den här skärmen är tillverkad i en snygg och len mollskinnskvalitet vilket både bryter av snyggt och ger en lyxig känsla till designen. 

Musselburgh Tweedkeps


Musselburgh: 445 kr. 

Harewood Flat Cap

Kepsen Harewood är unisex och kommer precis som de övriga två från Hoggs of Fife och är likt alla plagg från dem även tillverkad i U.K. Det här tweedtyget är våran bästsäljare i kategorin tweed och visat sig nästan omåttligt populär, vilket inte är så konstigt då det är oerhört bra kvalitet för ett bra pris och med en tidlös och väldigt gångbar ruta i toner enkla att matcha. 
För mannen som söker ett enhetligt och klassiskt tweedställ att bära är Harewood verkligen att rekommendera, då exempelvis jacka och keps kommer väl till användning utanför jakttillfällena. Stället innehåller utöver det även knickers och en väst. 

Harewood: 495 kr. - Produkten har utgått ur leverantörens sortiment, alla våra huvudbonader hittar ni här

Helmsdale Flat Cap

Den här kepsen har en skön resår baktill och anpassas därför väldigt bekvämt till ens huvud. Till skillnad från Harewood är den här tillverkad i ullblandning och har en något mer teknisk aspekt och funktion till sig som motstår väta lite bättre. Likaså här kan den som letar efter ett snyggt och enhetligt set att bära välja och komplettera med jacka, väst och knickers i samma tyg. 

Helmsdale Flat Cap
Helmsdale Flat Cap

Helmsdale: 495 kr.


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras