Tunna Jaktkläder - Huntedcook Väljer Sommarfavoriter

Tunna Jaktkläder Huntedcook

Tiden för tunna jaktkläder är äntligen här och vi passade på att fråga Jakstil's Jan-Åke Hansson, som också är en del av duon bakom kontot Huntedcook, vilka nyheter han ser mest fram emot att hinna testa för i år. 

Hur ser du på nyheterna som kommit in och det som komma skall här framöver?

- Härkila i sig är nog årets mest spännande nyhet tycker jag just nu med tanke på att de har sån bredd av olika varor och är alltid bland det absolut bästa man kan välja när det gäller kvalitet och funktion. Jag vet ju att det kommer massa härligheter under året som el- och värmekläder tillsammans med bl.a. Wild Boar stället vilka jag ser fram mycket emot. Men just idag och över stundande sommaren ser jag nog mest användningsområde för skjortan Pajala med tryckknappar och byxorna Ragnar. Det är verkligen ett par byxor jag kommer använda till vardags i naturen och med hunden, precis som vid vildsvinspyrsch och augustis underbara kräftfiske. Skjortan är både snygg och skön men framförallt gillar jag en sån liten sak som tryckknappar väldigt mycket. 

Härkila Heat väst 2695 kr, Härkila Heat L/S t-shirt 1995 kr, Härkila Heat långkalsonger 1995 kr (dessa varor lanseras under sommaren 2021).

Från våra tidigare leverantörer och varumärken, har du lyckats spana in något särskilt där?

- Absolut! Den orangea softshelljackan i camouflage från Percussion är en solklar variant för kommande månader. Dessvärre råkar vi ju emellanåt ut för kraftig nederbörd här i landet, och något jag saknat för det är ett klassiskt galonställ. Där har vi nu också från Percussion fått in det. Jackan finns både i extra lång modell och mer vanlig som slutar över stussen. Med lite extra rymlighet kan både byxa och jacka enkelt dras över andra kläder under exempelvis den lite kyligare höstsäsongen. Ett liknande ställ även från Hoggs of Fife som jag inte hunnit kika in detaljerna på ser dock riktigt fint ut det med! 

Från vänster: Softshell Chostcamo 995kr, Impersoft Regnjacka 595 kr, Impersoft Regnbyxor 395 kr.

Vattentät JaktjackaFrån vänster: Green King II Jacka 1395 kr, Green King II Byxor 695 kr, detalj på jackfickan.

Vilken skjorta kommer du använda mest i sommar då - någon tidigare favorit eller nyhet på den fronten? 

- När det gäller skjortor så kommer en riktig sommarfavorit in också om inte allt för lång tid, i juni är den beräknad att levereras. Det är en "anti-tick" skjorta, alltså en jaktskjorta med behandling som får fästingar att mer ellr mindre bara trilla av. Ett par tillhörande byxor kommer även där. Oavsett om man ska jaga i Sverige eller utomlands är det en väldigt skön extra funktion adderad till sina plagg. 

Härkila Pajala SkjortaHärkila Pajala 795 kr.

Det senaste märket in efter Härkila är ju brittiska Walker & Hawkes. Vad tycker du om dem och har du hunnit känna någonting på deras varor? 

- Underbara kläder och till ett helt oslagbart pris för något så snyggt och tillverkat i U.K. Jag har bara hunnit testa en av deras vaxade västar än så länge och vart glatt överraskad över hur kvalitativa de är. Det är väldigt kul med så klassiska, tidlösa och mångsidiga plagg som även tillverkas i England. Generellt känns det som att deras både västar och jackor är att betrakta som något mer "normala" i storleken än de från Hoggs of Fife, om dock ändå något stora i passformen så är de lite mindre än de tidigare vi haft. Men det verkar vara genomgående hos de brittiska varumärkena inom den här kategorin. 

Vaxad jacka herrFrån vänster: Vaxad Jacka Navy, Samma jacka i olika färger, Vaxad Väst Grön

Jag vet ju att du är en man med en förkärlek till accessoarer och nya småprylar. Vad har du hunnit få för uppfattning kring det utbudet? 

- Kul! Det är min första känsla! Vi har ju under en tid haft bra sortiment när det gäller t.ex. slipsar, särskilda jaktstrumpor och flat-caps, men nu har det kommit in ett mycket bredare utbud. En både smidig och snygg trebensstol att ta med sig på jakt eller picknic, flertalet "patronväskor" som man fäster i bältet och fler stövelväskor. Det är främst de som jag kikat in på en gång och börjat använda mig av under kommande månader. Och självklart går jag inte många steg utan våra nya egna kepsar som vi nu också säljer i shopen! 

Patronväska LäderFällbar trebensstol, Patronficka i mörkbrunt läder, Orange jaktkeps Jaktstil

Vad har du på fötterna om dagarna när du är ute i skogen eller på landet? 

- Just nu testar jag att köra igenom våra nya kängor med Vibram-sulor från Verney Carron. Skaftet är mellan-högt och stora delar av kängorna är gjorda i nubuckläder. Hunnit köra dem ett par månader hittills och är supernöjd med stödet från dem när man går längre sträckor, komforten i sulorna och att de håller tätt mot vatten under dagen. 

Vibram JaktkängorIbex kängor Vibram - Verney Carron


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras