Jaktkläder i tweed - Så klär du dig snyggt och funktionellt på andjakten

Snygga Jaktkläder

Jaktkläder i tweed är ett klassiskt och ofta ett återkommande inslag på andjakter, vilket det är hög tid för nu och säsongen är i full gång. 

Eftersom jaktsäsongen nu är här så tänkte vi sätta ihop ett litet kit för dig som är bjuden på andjakt eller bara vill låta dig inspireras av denna stilfulla aktivitet. 
Vi frågade vår stilsäkra kompanjon Jan-Åke Hansson som också driver kontot Huntedcook på instagram om hur han bäst skulle klä sig för andjakt. Här nedan kan ni se hans val av plagg och en komplett utstyrsel från topp till tå. 
Jackan, västen och de knickers som Jan-Åke bär är alla från Alan Paine och kollektionen Combrook i färgen Sage. En riktig klassiker som förutom att vara tidlös även håller dig torr, trots en heldag i regn. Det är tack vare deras inbyggda membran som jackan kan motstå nederbörd, andas, och hålla dig varm. 
Kollektionen innehåller även kläder för dam samt andra mönster än de på bilden.
Arxus stövlar
Stövlar från Arxus i modellen Primo Nord LW klassificerade för temperaturer till -20 grader, 2995 kr. Snygg och behändig stövelväska i canvas från Jack Pyke, 395 kr. Vinröda jaktstrumpor med garters 295 kr. 
Patronväska
Patronväska med patronhållare, välj mellan brun eller grön 495 kr.
Vapenfodral Läder Hagelgevär
Snyggt vapenfodral i läder för hagelgeväret 1495 kr.
Weekendbag Baron
Weekendväska i mindre storlek från Baron, 3000 kr. Finns förutom beige och grön även tillgänglig i fler färger, storlekar och även i mocka
Jakthandskar
Exceptionellt bra jakthandskar från Sealskinz 895 kr. Marknadens kanske bästa hörselskydd kommer från Sordin, här i modellen Supreme Pro x Green för 2395 kr.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras