Jaktkläder i tweed - 5 fördelar och historia de flesta inte känner till

Jaktkläder i tweed

Tweed, med sitt ursprung i Storbritannien, är och har länge varit ett mycket populärt material att tillverka jaktkläder i. Det finns många anledningar till att tweed blivit så omtyckt av jägare runt om i världen, och bortsett från det klassiska och stilrena utseendet är värmen, slitstyrkan och mångsidigheten några av de mest uppskattade egenskaperna materialet har. 

Alan Paine Jaktjacka i Tweed - Combrook Sage

Combrook Field Coat Sage - Tweedjacka Herr

Jaktjackan Combrook från Alan Paine i färgen Sage är ett mycket bra exempel på tweeds varma egenskaper. Denna jacka är gjord i tweedull, där lagren av tjock ull ser till att kylan inte tränger igenom jackan. Kombinerat med fodret ger tweed även mycket goda värmebevarande egenskaper, så det även står emot vindstilla men mycket kalla temperaturer.  

Tweedjacka Dam - Combrook Spruce

Tweedjacka Dam - Combrook Spruce

Tweedjackan Combrook i färgen Spruce för dam demonstrerar mycket väl materialets slitstyrka. Materialet är mycket tätt vävt vilket gör att det tål mycket och ger en väldigt lång livstid. Detta gör en tweedjacka som denna till en mycket god investering för en jägare, och blir en pålitlig partner under år framöver.

Combrook Breeks i Tweed Dam - Spruce

 Combrook Breeks i Tweed Dam - Spruce

Dessa Combrook breeks i färgen Spruce för dam gör det tydligt hur tweed kan vara både slät och skrynkelfri. Tweed har en mjuk och slät textur och motverkar på så sätt bildning av rynkor. Detta gör tweedplagg som dessa till ett utmärkt alternativ när du planerar att åka på jaktresa eller andra situationer då kläderna behövs packas ned. 

Combrook Maple - Jaktväst i Tweed

Combrook Maple - Jaktväst i Tweed 

Jaktvästen Combrook i färgen Maple demonstrerar mycket väl hur tweed inte bara är varmt och slittåligt, utan även mycket bekvämt. Den tätt vävda yllekonstruktionen gör materialet väldigt mjukt och lent så plagget kan bäras under mycket långa perioder utan att den orsakar obehag eller irriterar huden. 

Kinloch - Tweedväst för Herr

Kinloch - Tweedväst för Herr

 

En tweedväst som Kinloch för herr från Hoggs of Fife visar hur tweed har bra vatten- och fukt motstånd. Yllet som tweed vävs från innehåller lanolin, vilket stöter bort fukt. På grund av detta kan du bära en tweedväst som denna utan att riskera att bli blöt, och är ett utmärkt alternativ för de som bor i ett mer regnigt land som Sverige. 


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras