Del 1. Jaktresa till Sydafrika – En Oförglömlig Jakt- och Fiskeupplevelse

Jaktresa Till Sydafrika - Del 1

Jaktresor till Sydafrika - I slutet av november åkte vi på Jaktstil ned till Johannesburg. Det för att ta nästa steg i planeringen utav de oförglömliga jaktresor vi kommer arrangera till landet.

Cirka 2 timmar utanför Johannesburg i området Limpopo, kommer vi de närmaste dagarna få vara med om något oförglömligt underbart som ingen i sällskapet tidigare varit med om.

Det här är en del av vår resa och upplevelse, men alla våra erbjudanden kommer självklart gå att personifiera för ert sällskaps egna drömresa.

Med oss på resan följde fotografen och jägaren Henrik Wergeland. De bilder (läs mästerverk) ni kommer få ta del av här nedan är nästan uteslutande tagna av honom.

Väl framme på boendet

Efter en kort biltur genom parken är vi framme vid vårt boende och deras “Sable Lodge”. Det är här vi kommer avnjuta otrolig mat och mycket skratt de kommande dagarna.

Vår Sydafrikanska partner Warren mottar oss på Keta Park – ett privat naturreservat han sedan många årtionden tillbaka delar med sin familj.
En alldeles enastående park med boende, mitt ute i bushen. Att som första besök i Afrika få komma hit, beskrivs nog ärligt talat bäst som att bli droppad in i en förtrollande Jurassic Park värld.

Warren och hans personal visar oss runt kring lodgen och låter oss välja varsin bungalow, alla i anslutning till både pool och lodge.

Varje bungalow är väl och lyxigt inredd. Vi har stora stora dubbelsängar, glas runtom med utsikt över parken, och såklart – tre olika alternativ för dusch. Avsluta dagen med en avkopplande stund i badkaret, med en uppfriskande utomhusdusch under bar stjärnhimmel, eller lite kvickt i den “vanliga” duschen.
Vi befinner oss alltså mitt ute i bushen, omringade av magnifika djur och en storslagen natur, samtidigt som vi får uppleva ett femstjärnigt bemötande och boende.

Alltid något att utforska

Vi samlas tidigt varje morgon i Sable Lodgen. Där tar vi oss en kopp kaffe och något litet att tugga på innan vi ger oss ut på safari game drive. På bilderna nedan kan ni se en liten del av morgonupplevelserna.

  

Foto: Henrik Wergeland

Lagom tillbaka i lodgen har den enastående kocken Innocence tillagat förstklassig frukost vi får njuta av. Här sitter vi med högt i tak och otrolig utsikt över markerna. Med jämna mellanrum ser vi olika djur som passerar – bufflar, babianer, bockar och flodhästar för att nämna en del av vad vi kunde skåda från lodgen.

Mellan jaktpass och game drive passar vi på att roa oss på olika vis. Njuter av frisk luft och motion med Warren på hans joggingturer i parken, badar i poolen, eller testar fiskelyckan med fridyk- och fiskeproffset Bob.
Han leder annars underhållning- och utvecklingsarbetet av parken och har gjort ett enormt arbete som landskapsarkitekt på Keta Park och har en livslång erfarenhet av konsten.
Med ett varierande resultat i sällskapet har vi relativt snabbt fått upp 10 stycken Mozambique Tilapia. Även de tillagas av kocken Innocence. Resultatet? – Alldeles utsökta friterade förrätts-snacks vi avnjuter i utomhusbaren.

Jaktresa Sydafrika Jaktresa Sydafrika

Oförglömligt fiske på Wild Coast

I nästa del om vår tripp och jaktresa till Sydafrika, kommer vi förutom Keta Park kika lite på vårt andra resmål – oförglömliga fiskeresor på Wild Coast i det historiska Transkei området. Där fångas hummer för hand, hajar och djuphavsfiskar dras upp från botten, och du badar fritt med de vilda delfinerna i hundratal som simmar kring båten.


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras