Del 1. Bortbjuden på jakt – Vad ska man ha på sig?

Del 1. Bortbjuden på jakt – Vad ska man ha på sig?

Bortbjuden på jakt – Vad ska man ha på sig?

Del 1.

Är du bortbjuden på jakt är en ljus skjorta i mjuk bomull alltid ett bra val, gärna med rutor i naturnära toner. Där är tattersall-mönster ett säkert kort.
Vid mer formella eller högtidliga tillfällen bär du förslagsvis din skjorta tillsammans med slips, och varför inte med en klassisk stickad lammullströja.
Även de gånger det inte är förväntat, är det ett enkelt och trevligt sätt att visa uppskattning och en liten ansträngning för värden och dess tillställning.
 
Ett tips är att välja en skjorta i 100% bomull, eller åtminstone undvika polyester och andra material som riskerar att inte andas.
I vårt utbud av rutiga skjortor hittar du allt ifrån stora, små, blandat tillsammans och i alla dess färger.
 
För en tillställning där du tänkt bära slips eller kavaj till skjortan, är det klassiska bomullsskjortor med små till medelstora rutor en rekommendation från oss på Jaktstil. En vit eller krämfärgad bakgrund mot naturnära toner gifter sig ofta väl med övriga plagg, och bryter definitivt av snyggt mot slipsen. Slipsar i de färger och motiv med änder, fasaner eller rapphönor på som du hittar i vår shop, är alla exempel på klassiska alternativ.
 
Ett generellt och enkelt stilråd att lägga på minnet är – Till klassiska tillställningar bör du välja klassiska plagg, med klassiska snitt.
För att förtydliga lite, handlar det om en riktlinje i val av dina kläder, att ha en tidlös approach i val av plagg och accessoarer.
I tider där kanske alltför många försöker vara lite “roligt unika”, blir det oftast den som väljer klassiskt stilrent som tar hem priset.
 
Många undrar också vilken bredd en klassisk slips bör ha, eller vilken knut man ska välja?
I nästa del kommer vi dela med oss av några råd som hjälper er navigera mellan både slipsar och olika skjortkragar.
 
Tills dess är ni som alltid välkomna att höra av med frågor rörande jakt och stiltips på info@jaktstil.se

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras