12 tips för en lyckad påskhelg utomhus

Härkila jaktbyxor Ragnar

Här går vi igenom 12 produkter och tips för en lyckad påskhelg utomhus i vad som på många håll ser ut att bli en solig och fin påskhelg.

Herr - Fleecefodrad skjorta från Hoggs of Fife

Fleecefodrad jaktskjorta herr

Den här typiska jaktskjortan är det senaste tillskottet i familjen fleecefodrade skjortor från Hoggs of Fife (senaste tillskottet från Hoggs of Fife i familjen av fleecefodrade skjortor). Modellen i sig har varit med oss sen start och har särskilt i den beige färgen ständigt legat som en storsäljare hos oss, så självklart ville vi nu bredda alternativet och ta in den här gröna tjusiga varianten.

Fodret består av en mjuk och värmande fleece och framtill finns en bröstficka med knapp. I ärmslutet finns en justerbar manschett och som vanligt med Hoggs of Fife är skjortan tillverkad i U.K.
Den här varianten har varit väldigt populär hos oss för en bred skara ändamål och har särskilt gått hem som jaktskjorta, men blivit väldigt omtyckt som favoritplagg på landet eller helgerna när man är ute i naturen, fixar på tomten eller när det är dags för en fika utomhus. Man får väldigt mycket skjorta för pengarna helt enkelt. 

Läs mer eller klicka hem din nya fleecefodrade skjorta här.  

Fritidsbyxor - Härkila Ragnar & Scandinavian samt Grouse Anti-Tick

Fritidsbyxor Härkila Ragnar Scandinavian

Från vänster till höger: Ragnar, Scandinavian och Grouse Anti-Tick

Byxan Ragnar från Härkila har vi haft med i sortimentet sen i slutet av förra sommaren och det har visat sig vara en väldigt populär modell hos våra kunder. Främst framtagen som en jaktbyxa, kommer den därmed också med alla funktioner och egenskaper för att bli din favorit av fritids- eller promenadbyxor. 
Här för att läsa mer eller välja mellan de mörkgröna eller en snygg naturnära ton i brun/rostfärg. 

Scandinavian heter den senaste inkomna modellen från Härkila och är en variant av Ragnar. Största skillnaden är materialkompositionen på dem och att Ragnar har en mer vattenavvisande egenskap, men Scandinavian å andra sidan är något mer mjuk i materialet då en del av det är bomull i mollskinn. Båda är de justerbara nedtill, har stora bra fickor och ventilationsöppning med dragkedja och mesh-nät som skydd. Scandinavian å andra sidan har till sin fördel det något lägre priset, och är just nu på kampanjpris kan vara värt att tillägga.
Finns att välja mellan två olika färger. Klicka här för att läsa mer om Scandinavian byxorna eller välja färg och beställa hem dem direkt.

Grouse Anti-Tick från franska Verney Carron är precis som namnet avslöjar, bl.a. utrustade för att hålla fästingar borta. Rent tekniskt är de de tunnaste av de tre varianterna. För ökad rörlighet och komfort har även dessa stretch i sig och likaså de svarta förstärkningspartierna framtill som är gjorda av det slitstarka materialet Cordura. 
Beställ hem dina Grouse Anti-Tick eller läs mer här

Half-Zip tröja i lammull från Jack Pyke

Half-zip tröja herr beige

De här tröjorna behöver knappt någon introduktion vid det här laget. Från starten har de varit med oss och varit närmast omåttligt populära både inom företaget och hos våra kunder. En av fördelarna med en s.k. half-zip tröja är just möjligheten till att kunna dra upp och skydda halsen mot vind eller kyla, likväl som att öppna upp när det blir varmt. Finns det något bättre naturmaterial än ull för att hålla värmen men samtidigt andas? Välj mellan beige, mörkgrön, mörkblå och vinröd.
Läs mer om tröjorna eller beställ enkelt hem dem här

Dam - Flanellskjortan Eilidh från Hoggs of Fife

Eilidh flanellskjorta dam

Eilidh är en mjuk och skön skjorta tillverkad i 100% bomullsflanell och kommer i ett fint rutmönster med vitt, grått och vinröda färger. En sån här skjorta kan man bära till så många tillfällen utöver jakten och blir enkelt en favorit att ha som mysplagg eller ett extra värmande lager under mellansäsongerna nu. 
Beställ smidigt hem skjortan eller läs mer här

Malvern & Cotswald - Vattentäta jackor från Jack Murphy

Jack Murphy Malvern Vattentät jaktjacka damMalvernJack Murphy Cotswald Vattentät jaktjacka damCotswald

Jack Murphy är ett irländskt märke med anor bak till 1922 och deras vattentäta jackor, särskilt Malvern och Cotswald, har tagit marknaden med storm. Vi förstår precis varför - De har en klassisk och tidlös design med fina detaljer som kragen i manchester och deras ikoniska rutmönster på fodret. De här jackorna är helt vattentäta och kommer väl till användning för både jakt, promenader, dagar i stan eller i stallet. Båda jackorna har en slits baktill som går att öppna och är särskilt uppskattat för ryttare. Välj mellan den längre varianten, Malvern, och den kortare, Cotswald. 
Här kan ni se hela vårt utbud av jackor från Jack Murphy och läsa mer eller enkelt beställa hem.

Jakt- och promenadbyxorna Key-Point Lady från Seeland

jaktbyxor dam key-point lady

Märket Seeland kom in som en del av Jaktstils utbud under hösten 2021 och blev snabbt ett uppskattat nyförvärv till familjen. Under året kommer även en mängd nya och fina varor trilla in från dem.
De här byxorna heter Key-Point Lady och är den tunnare av de två varianterna av Key-Point. Tillverkade i en vaxad bomullsblandning gör att de blir extra slittåliga och motståndskraftiga mot smuts eller väta och har setts användas flitigt förutom vid jakten även hos våra hundförarkunder och som promenadbyxor. 
Läs mer om byxorna eller klicka enkelt hem dem här.

Arxus - Primo Country Zip och Primo Nord LW

Arxus Primo Country Zip Arxus Primo Nord LW

De svenska stövelmärket Arxus har under de senaste åren tagit marknaden med storm och har nu blivit ett högt ansett varumärke långt utanför Sveriges gränser. Primo Country Zip har funnits med oss i ett par år nu och har varit särskilt populära hos våra damkunder, men har sedan i höstas fått sig en utmanare vid namn Primo Nord LW. 
Det är inga gigantiska skillnader mellan dem rent tekniskt men den största skulle i så fall vara att Primo Nord LW är klassificerade för att värma i upp till -20c medans Country Zip är för -10c. Utöver det är det främst smak och tycke om vilken färg man gillar bäst som skiljer sig. 

Tillbehör & Accessoarer

Stanley - The legendary Classic Bottle 1 Liter

Stanley termos 1 liter

Sätt på er kläderna ovan och ta er ut till skogs eller något annat mysigt naturområde och packa med lite varm choklad eller kaffe. Den här termosen från Stanley är ikonisk i sin design och funktionen revolutionerande för hur framtida termosar skulle tillverkas och de här håller därför drycken varm eller kall i hela 24 timmar. 
Läs mer om den eller se alla våra termosar här

Bruslettokniven från Brusletto

Bruslettokniven från Brusletto jaktkniv

En liten och smidig klassiker från norska Brusletto som också enkelt kan bäras med genom hela livet. Den här kniven är liten och behändig och tar således inte mycket plats i fickorna eller i väskan. Oavsett om du ska ut på hike, jaga, fiska eller bara röja på tomten så är det en högst uppskattad variant. 
Se alla våra knivar från Brusletto eller beställ hem denna här


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras