Jack Murphy - Malvern & Cotswold

Jack Murphy Malvern & Cotswold

Lagom i tid till våren presenterar vi nu det senaste märket in - Jack Murphy från Irland som gjort succé med jackorna Malvern och Cotswold.

Jack Murphy är ett Irländskt märke som än idag är ett familjeföretag och drivs just nu av barnbarnet Sarah. Efter en hel del kundförfrågningar och spaningar efter nya märken vart det ganska självklart för oss att ta in Jack Murphy i Jaktstil-familjen. Precis i tid tills våren som stundar kan vi presentera de utmärkta regnjackorna Malvern och Cotswold i en hel del olika färger. Hos Jack Murphy själva brukar de lite skämtsamt säga att "Quality is our downfall" då deras produkter genomgående håller hög standard och presterar så väl. 

Malvern

Jack Murphy Malvern Navy JackaMalvern Navy 

Jack Murphy Cotswold jackaJack Murphy - Malvern Chinchilla, Deep Claret och Smoke Blue

Jack Murphy Malvern GrönMalvern Grön

Det här är en perfekt jacka för dig som söker en tidlös, vattentät och lång jacka med hög rörelseförmåga som du kan bära likväl på stan som på promenaderna på landet. Jackans funktionella egenskaper ser man ju inte riktigt, men detaljerna kring det karaktäristiska rutmönstret som utgör jackans innefoder t.ex. ihop med muddar, manchesterkragen, den skyddande och enkelt avtagbara huvan går inte att missa, Det märks att de vet vad de gör, att de gjort det länge och ett tydligt bevis på varför de är så omtyckta. 

Läs mer om jackans detaljer (som att den har en vattenpelare på 20,000) här och missa inte att kolla in alla färgerna.  

Cotswold

Jack Murphy Cotswold LjusblåCotswold - Ljusblå/Smoke Blue 

Jack Murphy Cotswold jacketCotswold Chinchilla, Grön och Navy

Jack Murphy Cotswold Deep Claret LilaCotswold i färgen Deep Claret

Den här modellen är ¾-längds-varianten av jackan ovan och har precis samma tekniska och funktionella egenskaper som Malvern. Båda två har även det öppna sprundet baktill som enkelt knäpps upp och gör att jackan enkelt bärs t.ex. vid ridning. Likaså här hittar man det klassiska och karaktäristiska rutfodret i jackan och som snyggt kommer fram även vid manschetten om man viker upp den. 

Vilken längd ska man nu välja då? 

Här rekommenderar vi svaren på de här något "enkla" frågorna: Vilken tycker du är snyggast? Och vilken uppfyller mest kriterierna för den funktion och det användningsområde du söker?

Cotswold med sin något kortare design ger i och med det lite mer av en city-känsla, bl.a. då den inte ger det fulla skyddet som Malvern gör. Malvern med sin extra längd gör t.ex. att ihop med gummistövlar så har man ett nästan heltäckande skydd på promenaden, när du tränar med hunden eller är i stallet. 
Hur man än vrider och vänder på det så funkar de båda väldigt väl för båda situationerna och det kommer i slutändan till största del ned till de personliga preferenserna eller magkänslan.


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras