Hitta din Jaktskjorta - Flanell, Fleece eller Tattersallskjorta?

Hitta din Jaktskjorta - Flanell, Fleece eller Tattersallskjorta?

Vad gör en jaktskjorta till en perfekt jaktskjorta? Det finns på den frågan ungefär lika många svar som olika typer av skjortor.

Det beror helt och hållet på vad du föredrar i material, tjocklek, knappar och en rad andra preferenser som spelar in. Vi har nu fyllt på sortimentet med ännu fler mjuka och snygga jaktskjortor, både för dam och herr. I det här inlägget kan ni se våra senast inkomna jaktskjortor för herr, och vad som gör just de skjortorna till favoriter hos oss.

Flanellskjortan Countrysport

Den senaste flanellskjortan från det brittiska familjeföretaget Hoggs of Fife. Det här är ett tillskott i kollektionen av våra redan väldigt populära flanellskjortor från leverantören. Det är samma mjuka och härliga material, rymlighet och längd på skjortan som de tidigare. På så vis kan du enkelt utgå från din tidigare storlek om du redan är bekant med modellen. Annars rekommenderar vi generellt att gå ned en storlek i den, då den tenderar att uppfattas som något stor av de flesta.
Med dess klassiska passform och läng, kan du enkelt bära den som en överskjorta vid friluftstillfällen som inte bara rör jakt. Exempelvis över en tunn quiltad väst som denna. Ärmarna justerar eller knäpper du vid manschetten, och bröstfickorna stänger du enkelt med dragkedjan, som ser till att inget faller ut när du är ute och rör på dig.
Sammanfattningsvis får du mycket och bra skjorta för pengarna (495 kr), särskilt då den är tillverkad i U.K.

Till skjortan. 

 

Countryman – Burgundy-Rutiga Jaktskjortan

Den här skjortan i modellen Countryman från brittiska jakt- och friluftsföretaget Jack Pyke är också ett prisvärt alternativ att ha i åtanke när du letar efter din nya jaktskjorta.
Skjortan är gjord i en blandning av bomull och tekniska fibrer för att ge en ökad funktionalitet när du exempelvis blir varm eller fuktig. Passformen och längden på skjortan går nog att klassa som den “smalaste” och kortaste i vårt utbud, särskilt i jämförelse med de skjortor vi har från Hoggs of Fife.
Skjortan har button-down krage, och snygga ränder i klassisk country-style burgundy färg. Det gör att du enkelt matchar skjortan med både slipsar och tröjor i de flesta färger.

Pris: 595 kr.

Vänligen notera att denna skjorta dessvärre utgått ur sortimentet. Hitta liknande jackor för dam här 

Inverness – Rutig Tattersallskjorta

Ännu ett alternativ från både personal- och kundfavoriterna Hoggs of Fife. Skjortan Inverness är en uppdatering av den populära tattersskjortan vi haft med oss sen starten. Största skillnaden mot föregångaren är skjortans kvalitet och känsla, då den här är ännu något mjukare och slittåligare. Utöver det är det också en del skillnader i rutornas färger. Precis som tidigare är skjortorna tillverkade i U.K. av en mjuk kvalitet av 100% bomull.
Passformen är precis som tidigare bred (klassisk regular fit), och att gå ned en storlek från sin “vanliga” brukar vara en bra idé. Längden gör att skjortan går bra att bära både instoppad eller utanför byxorna om så vill. Kontra skjortan Countryman från Jack Pyke ovan, har den här en något mer tilltagen vidd och längd. De här skjortorna bär du precis som den ovan, också bara för sig, eller kombinerat med en tröja eller slips. Till Vinröd/Blå/Grön och till Navy/Olive här. 

Jaktskjorta tattersallskjorta herr


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras