Härkila Moose Hunter 2.0 & Jaktledaren Roland Werdien

Härkila Moose Hunter 2.0 jaktställ

Roland Werdien är förutom en dedikerad jaktledare även ansvarig för vårt lager och logistik, så det är främst tack vare honom 95% av våra ordrar kommer fram redan dagen efter, men idag tänkte vi prata Härkila Moose Hunter 2.0 med honom. 

Först och främst vill jag passa på att fråga hur jaktsäsongen varit hittills? 

Den har varit bra och jag har hunnit med ett flertal lyckade jakttillfällen så jag ska inte klaga. Haha det skulle så fall vara över att jag dessvärre just var tvungen att tacka nej till en härlig förfrågan om att delta i en älgjakt i Härjedalen nästa vecka. Det hade varit en fantastisk upplevelse att få komma upp och som hundförare ta del av alla dessa vackra vidder, men det kommer fler chanser.

Härkila Moose Hunter 2.0Roland på lyckad vildsvinsjakt med sonen Arvid och västlaikan Olga tidigare i år.

Vad är din första reaktion till jaktstället Moose Hunter 2.0? 

Jag kan inte bli annat än imponerad! Varenda del i de här produkterna andas funktion och det är just det som jag uppskattar. 

Är det något särskilt du reagerar på eller användningsområde du har i åtanke? 

Jo men många gånger måste man gå långa sträckor för att följa efter sin hund som går efter en skenade älg. När man väl kommit ikapp och kanske blir stående för att lyssna på ståndskallet innan man kan smyga på för att avsluta så är det av största vikt att inte vara svettig så man börjar frysa. Då blir de flesta sinnen/rörelser sämre. 

Härkila Moose Hunter 2.0 jaktställJackan och byxorna i kollektionen Moose Hunter 2.0.

Vad är viktigt för dig generellt vid val av den här typen av plagg? 

Exempelvis så finns det många, bra och genomtänkte fickor i denna serie. Man ser ju ut som en bättre julgran med all elektronik idag så viktigt att detta kan placeras ut på bra och funktionsdugliga platser och här har de gjort ett riktigt bra jobb. Ta bara de snedställda radiofickorna t.ex. som för övrigt också är vattentäta. 

Vad tycker du om gaiters när du jagar, och specifikt de från Moose Hunter 2.0 kollektionen?

Jag har alltid gaiters på när jag jagar! Detta är till stor hjälp då man ofta går i blötmyr och inte vill få blöta byxben eller översvämmade kängor. Därmed blir det närmast ett måste för min del.
När jag testat dessa Härkilas nya tysta gaiters så kom jag till insikt över hur ljudlösa de faktiskt är. Mycket bra i risig terräng med ljung, björnbär eller snår av hallon och annat man måste parera.

Hur har du kommit att bära de olika delarna under säsongen? 

För det mesta använder jag fleecejackan på hösten med en skjorta eller ett underställ som lager under. Det är fullt nog då man är rörlig som hundförare. Lite längre fram på säsongen är det dock gott att ha även jackan att tillgå då det är lägre temperaturer, ungefär som nu.

Några slutord för jaktstället? 

Summerar man Moose Hunter 2.0 så är det ett ställ som man kommer att kunna använda i lång tid framöver, och slår man ut priset över tid så blir det faktiskt ingen större kostnad. Det är fullt förståeligt varför Härkila fått det goda och välförtjänta rykte som de fått när de gör så här bra kläder! För den som vill veta ännu mer rekommenderar jag varmt den här videon där Kjell Lennartsson som faktiskt varit med och grundat Härkila går igenom allting i ännu mera detalj. På länken här kan ni se alla plagg vi har från kollektionen Moose Hunter 2.0 också. 


0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste bli granskade före de publiceras