Limpopo Provinsen

KETA PARK

Keta Park har en mängd olika djur och erbjuder förutom jakt en fantastisk safariupplevelse. Ägaren till Keta Park, Terry McLintock, har vid sidan om sitt yrkesliv spenderat det mesta av sin tid på att utveckla och förvalta naturliv i Sydafrika. Det här är hans privata hem där tidigare endast familjevänner och kollegor fått tillträdelse, men han väljer nu att öppna upp för sina svenska vänner på Jaktstil. För det är vi honom evigt tacksamma och särskilt eftersom vi vet vilken oerhört påkostad och väl omhändertagen farm det är ni kan besöka.

Terry har bl.a. varit en av landets största noshörningsuppfödare, vilka tidigare också fanns att se på farmen. Trots rigorösa säkerhetsåtgärder vidtagna med vakter och elektronisk övervakning, riskerade de dessvärre att locka tjuvskyttar alldeles för nära familj och barn. De är nu flyttade till ett annat reservat som Terry har med några andra initiativtagare, i intilliggande Lephalale. Hit är även de lejon och elefanter som tidigare fanns flyttade, då även de är särskilt utsatta måltavlor för tjuvskyttar. Man dock nå dit med bil på ungefär en timme, eller självklart bra mycket snabbare med farmens helikopter. Att boka in en helikoptertur över savannen och de olika parkerna är definitivt något vi starkt kan rekommendera er. Kattdjur som leopard är både sällsynta och skickliga på att kamouflera sig, men syns dock med jämna mellanrum på Keta Park.

Buffeljakt l i Sydafrika

Buffeljakt

Buffeljakt är många jägares dröm att någon gång få vara med om. På Keta Park har de över 500 bufflar på det 8000 hektar stora området och de bedriver en av landets största uppfödning av dem. Djuret tillhör gruppen "The Big Five" och jakten är ofta svår och på många sätt krävande. Buffeln är stor, listig och har exceptionell hörsel samtidigt som de trots sin storlek kan röra sig väldigt tyst. Genom smygjakt tillsammans med spårare ger ni er ut i bushen.

Är du redo för ett av dina livs äventyr och utmaningar?
Kontakta oss för mer information och intresseanmälan.

Buffeljakt Afrika

Oryx - Gemsbuck

Oryx, eller Gemsbock, är en stor antilop med en mankhöjd uppåt 140 cm och en vikt strax över 210 kg. De har väldigt långa och raka och på så vis särskiljande horn som nästan är spjutliknande. Imponerande nog kan hornen nå längder uppåt 150 cm.

Den återfinns som oftast i öppna bush-landskap eller bushveld som sydafrikanerna kallar det. På bara 18 timmar kan de röra sig över 9 mil för att komma fram till ett område med mat eller vatten. Här är det klassisk pyrsch/smygjakt med spårare som gäller.

Jaktresa Sydafrika
Oryx Sydafrika Antilop

Sabelantilop Sydafrika

Sable Buck

Sabelantilopen är precis som Oryx tillhörande gruppen hästantiloper. Hanarna blir något större än honorna och de kan i fullvuxen ålder nå en mankhöjd om 140 cm och en vikt på 260 kg. Hornen på en hane kan bli uppåt 165 cm och honorna uppåt 100 cm. De kännetecknas särskilt för sina böjda horn som ser ut att ha smala ringar, dess vita mage som går upp mot baken och svarta tofsen på svansens slut. Den största skillnaden man brukar se är att hanen ofta är svartare i teckningen gentemot honorna som är mer bruna.

Här gäller smygjakt med er tracker som följer med er under jakterna. De kan självklart sina områden och marker väl och kommer garanterat ge er många lärdomar.

Jakt och Safari Sydafrika

Övriga Djur

Jakt i Afrika

Eland

Billig jakt i Afrika

Tsessebe

Safari Sydafrika

Giraff

Fågeljakt Afrika
Safari Sydafrika
Jaga i Sydafrika
Jaktresa Sydafrika

Tsessebe

Billig

Tsessebe

Jaga buffel Afrika

Nyala

Antilop Impala Jakt Sydafrika

Impala

Safari Sydafrika
Safariresa Sydafrika
Vattenbock

Waterbuck

Antilopjakt Afrika

Blesbok

Safari Sydafrika
Safari Sydafrika
Gnu Wildebeest

Wildebeest

Flodhäst Safari Sydafrika
Jaga Impala Antilop

Impala

Antilopjakt Impala Sydafrika

Impala

Safari Sydafrika Krokodil

Boende

Terry McLintock köpte Keta Park under 80-talet och har sedan dess satsat ordentligt på att göra parken till vad den är idag. Landskapsarkitekten Bob har under åren sett till att skapa fina vägar och satt ihop ett team som förvaltar och förfinar marken.

Sable Lodge
Parken är uppdelad i lite olika sektioner, och den första anhalten är vart ni kommer bo, och ett par minuter bort med bilen bor Terry i sitt hus. Där gästera bor finns en stor lodge kallad Sable Lodge, med en lyxig uteplats till den. I Sable Lodge samlas man om morgnarna på en kaffe innan det är dags för "game drive" och man åker ut och spanar på djuren. På uteplatsens upphöjda del finns solstolar med utsikt över marken och två små sjöar man bl.a. kan fiska Tilapia i, vilket det finns mängder av och kocken gärna tillagar och friterar till snacks. Oavsett om man ligger där på solstolen eller lodgens baksida vid grillen och eldplatsen ser man olika djur beta eller springa förbi nästan hela tiden. Lodgen blir en naturlig samlingspunkt där man äter dagens måltider för att sedan njuta av kvällen vid lägerelden.

Jaktresa Sydafrika

Sable Lodge

Jaktresa Sydafrika Keta Park

Baksidan av lodgen

Jaktresa till Sydafrika

Pool bakom lodgen

Jaktresa Sydafrika Sable Lodge

Sable Lodge

Bungalow
I anslutning till lodgen finns fem stycken välutrustade och lyxiga bungalows. Varje bungalow har ett stort sovrum med stora fönster där du vanligtvis vaknar till synen av djur som rör sig på området. Alltifrån bufflar, babianer, och olika antiloper för att nämna några av de vanligaste arterna vi vaknade upp till att se.

Till varje bungalow finns stora mjuka dubbelsängar, en stor dusch, fint badkar och en otroligt stämningsfull utedusch. De har även varsin egen liten uteplats att sitta på.

Jaktresor Sydafrika
Jaktresor Sydafrika Keta Park

Området vid bungalows och lodge

Jaktresa Sydafrika

En av de fem bungalows

Exklusiva jaktresor

Utomhusdusch till varje bungalow

Keta Park Sydafrika

Terrys son Warren

Jaktresor till Sydafrika

Stjärnklara nätter

Övriga Aktiviteter

Det är er resa och ni väljer själva hur ni vill spendera dagarna utöver jakten. Vill ni följa med och jogga tillsammans med Warren eller någon av de andra på parken är det fritt fram. Ni kan också fiska med Bob i någon av de tre små sjöarna som finns eller laga utsökt mat ihop med kocken. Ett av de kanske mest minnesvärda momenten är att äta middag i solnedgången uppe på ett berg med utsikt enda över till Botswana. Det är en alldeles otrolig upplevelse och nästan svårt att ta in miljön och den vackra naturen som omger en. Här avnjuter man gott vin till ljudet av djur omkring i berg och savannen och ser solen gå ned och stjärnorna ta plats för att täcka himlen över natten.

Som tidigare nämnt är just noshörningar, lejon och elefanter numera flyttade till en annan närliggande park Terry har med några andra djur- och vildmarksälskare. Keta Park i sig har en gedigen säkerhet med både stängsel, elektronisk övervakning och beväpnade vakter, men har flyttat dessa djuren för att inte ge någon tjuvskytt incitament att ta sig in och på så vis riskera att äventyra familj eller besökares säkerhet. Från Keta Park kan man åka och besöka den parken genom en bilfärd på cirka 30 minuter och på så vis komma riktigt nära fler av "The Big Five".
En upplevelse vi starkt rekommenderar är att boka in en helikoptertur med deras helikopter över Keta och bevittna landskapet och de majestätiska djuren ovanifrån. Helikoptern plockar upp er framför lodgen och tar er sen på en tur ni sent kommer glömma. Nedan följer ett bildspel med bilder från helikoptervyn, bergskedjorna, bungalows och lodgen.

Safari Sydafrika
Helikopter safari Sydafrika
Sydafrika Savann
Keta Park South Africa

Keta Park - På väg upp med helikoptern

Safari Sydafrika Helikopter
Jaktresor Sydafrika

Keta Park - På väg upp med helikoptern

Jaga i Afrika

Sable Lodge på väg tillbaka från helikoptern

Jaktrese arrangörer
Prisvärda Jaktresor
Prisvärda jaktresor Afrika
Sydafrika Savannen
Safari Sydafrika
Boka jaktresa Afrika
Safariresor

Kvällsgrillning med utsikt över savann och Botswana

Jaktresa Sydafrika

Kvällsgrillning med utsikt över savann och Botswana

Keta Park South Africa

Kvällsgrillning med utsikt över savann och Botswana

Safari Sydafrika
Safariresor Afrika

"Game drive" - Safaritur på morgonen

Safari Jakt
Safari Jakt Afrika

Mäktiga bergskedjor

Jakt i Sydafrika
Jakt i Sydafrika
Safari Sydafrika
Jaktresa Keta Park
Jaktresor till Afrika

Uteplats vid lodgen

Privat safari Afrika

Eldstaden bakom lodgen

Jaktresor Sydafrika Keta Park

Kocken Innocence förbereder grillen

Exklusiv Jakt Sydafrika Afrika
Safari Sydafrika

Sovrum i en av de tillgängliga bungalows

Jakt Safari Afrika

Sovrum i en av de tillgängliga bungalows - I dem är det inte ovanligt att man vaknar till djur som rör sig strax utanför

Privat safari resort Afrika

Sovrum i en av de tillgängliga bungalows

Privat safari resort Sydafrika

Poolen strax bakom lodgen

Jaga i Sydadfrika

Inne i Sable Lodge

Jaktresa Sydafrika

Vacker utsikt i Sable Lodge - En samlingsplats under dagarna

Lyxig jaktresa Sydafrika

Altanen till Sable Lodge - Kombinera lite solande med att spana efter djur som rör sig på fältet


Fullständig information

Priserna är från 50.000 kr per person.
Vid alla resor gäller 30% förskottsbetalning vid bokning, resterande belopp senast 30 dagar innan resans avgång.


Intresseanmälan

Upplevelsen kommer att vara väldigt privat, och långt utöver något du finner genom en klassisk byrå eller reseförmedlare.

Som resultat kommer det finnas ett begränsat antal platser varje år.
Prissättningen varierar utifrån vad ni önskar jaga, om ni vill åka helikopter över området, besöka kringliggande parker dit exempelvis noshörningarna och elefanterna flyttats för att garantera både djuren och människor skydd från tjuvskyttar.

Skicka er
intresseanmälan här!

Det finns endast ett begränsat antal platser varje år. Kontakta oss här så besvarar vi alla era frågor som kan finnas inom ett dygn.

Obligatoriskt
Obligatoriskt
Vi hörs snart!