Utforska Keta Parks vilda skönhet


Keta Park erbjuder en unik kombination av jakt och safariupplevelser med ett rikt djurliv. Terry McLintock, parkens ägare, har ägnat större delen av sitt liv åt att utveckla och bevara det vilda djurlivet i Sydafrika. Detta privata reservat har tidigare varit förbehållet Terry's familj, vänner och kollegor, men nu öppnas dörrarna även för svenska besökare via Jaktstil, vilket vi är oerhört tacksamma för. Vi är väl medvetna om det engagemang och de resurser som lagts ner på att skapa en sådan exklusiv och välskött plats.

Terry har bland annat varit en framstående uppfödare av noshörningar, som tidigare kunde ses på gården. På grund av risken för tjuvjakt, som hotade både djuren och familjens säkerhet trots omfattande säkerhetsåtgärder, har noshörningarna och andra särskilt hotade arter som lejon och elefanter flyttats till ett annat reservat i Lephalale, skapat tillsammans med andra initiativtagare. Detta nya reservat ligger bara en timmes bilresa från Keta Park, eller ännu snabbare om man väljer att flyga med parkens helikopter.

Vi rekommenderar varmt att ni bokar en helikoptertur för att uppleva savannen och de omkringliggande parkerna från ovan. Även om leoparder är svåra att upptäcka på grund av deras skicklighet i att kamouflera sig, erbjuder Keta Park chanser att se dessa majestätiska kattdjur då och då.

lighter-4.webp

Buffeljakten: En spännande utmaning


Att delta i en buffeljakt är en dröm för många jägare, en upplevelse som Keta Park med sina 500 bufflar på 8000 hektar erbjuder genom en av landets främsta uppfödningar. Dessa majestätiska djur, som är en del av "The Big Five", erbjuder en utmanande jakt. Bufflarna är inte bara stora och sluga, men deras enastående hörsel och förmåga att röra sig nästan ljudlöst trots sin storlek gör jakten både svår och spännande. Tillsammans med erfarna spårare ger sig jägarna ut på smygjakt i bushen.

lighter-6.webp

Oryxen: Ett ökenäventyr med spjutliknande horn


Oryxen, även känd som Gemsbock, är en imponerande stor antilop som stoltserar med en mankhöjd på upp till 140 cm och en vikt som överstiger 210 kg. Deras långa, raka horn, som är närmast spjutlika, är ett distinkt kännetecken och kan imponerande nog sträcka sig upp till 150 cm i längd. Oftast hittas de i det öppna busklandskapet eller "bushveld", som det kallas i Sydafrika. Dessa uthålliga varelser kan förflytta sig över 90 kilometer inom loppet av 18 timmar i sökandet efter mat och vatten. Jakten på oryx kräver traditionell pyrsch eller smygjakt, där skickliga spårare är en avgörande del av upplevelsen.

lighter-8.webp

Sabelantilopens elegans och jakthandledning


Sabelantilopen, som även tillhör hästantilopernas familj likt Oryxen, uppvisar en tydlig storleksskillnad mellan könen. Hanarna kan vid full mognad nå en mankhöjd på 140 cm och en vikt av 260 kg, medan deras horn kan sträcka sig upp till 165 cm; honornas horn når dock också imponerande längder på upp till 100 cm. Sabelantilopens unika drag inkluderar dess karaktäristiskt böjda horn, dekorativa ringar längs med hornen, en vit mage som sträcker sig upp mot bakdelen, och en svart tofs vid svansens ände. Dessutom skiljer sig hanarna genom en mörkare färgteckning jämfört med honornas brunare nyans. Under jakten blir spåraren, som är väl förtrogen med terrängen, er guide och lärare, vilket försäkrar en lärrik upplevelse.

lighter-17.webp
lighter-14.webp
lighter-16.webp
lighter-11.webp
lighter-18.webp

Boende


Sedan Terry McLintock förvärvade Keta Park under 1980-talet har han gjort betydande investeringar för att utveckla parken till den imponerande plats den är idag. Landskapsarkitekten Bob har över åren ansvarat för att anlägga vackra vägar och har samlat ett team som kontinuerligt arbetar med att sköta och förbättra marken.

Ditt nästa äventyr


Vi är övertygade om att resor ska vara oförglömliga och lämna ett bestående intryck.

Baksidan av lodgen


Ta plats och upplev en semester du aldrig kommer att glömma.

Bekvämt poolområde nära lodgen


Poolen ligger bara ett stenkast bort från lodgen, enkelt tillgänglig för en avkopplande stund.

lighter-19.webp
lighter-20.webp
lighter-22.webp
Screenshot_2024-04-11_at_00.20.02.png

Lyxigt boende bland vilda djur


Intill lodgen ligger fem lyxigt utrustade bungalows. Varje bungalow är försedd med ett rymligt sovrum och stora fönster, vilka erbjuder en vy där man ofta vaknar till synen av vilda djur som bufflar, babianer och olika sorters antiloper, som rör sig över området. I varje bungalow finns bekväma dubbelsängar, en rymlig dusch, ett elegant badkar och en charmig utedusch för en unik upplevelse. Dessutom har varje bungalow en privat uteplats där man kan sitta och njuta.

Skräddarsydd upplevelse i Keta Park


Resan är helt och hållet er egen, och ni bestämmer hur ni vill tillbringa era dagar bortsett från jakten. Om ni önskar kan ni ansluta till Warren eller någon annan för en löptur i parken, det är helt upp till er. Alternativt finns möjligheten att fiska tillsammans med Bob vid en av de tre pittoreska sjöarna, eller att skapa kulinariska mästerverk tillsammans med vår kock. En av de mest minnesvärda upplevelserna ni inte får missa är att njuta av en middag vid solnedgången på ett berg med panoramautsikt ända till Botswana. Denna otroliga upplevelse, med den omslutande naturens skönhet, är nästan overklig. Under middagen kan ni njuta av fint vin medan ni lyssnar på ljuden från djur i bergen och savannen, ser solen sjunka och stjärnorna sakta fylla natten himmel.

Som nämnts har vi flyttat noshörningar, lejon och elefanter till en närliggande park, skapad tillsammans med andra djur- och naturälskare, för att öka säkerheten. Keta Park är väl skyddad med stängsel, elektronisk övervakning, och beväpnad personal, och flytten av dessa djur minskar risken för tjuvjakt och skyddar därmed både familjer och besökare. Det tar bara en halvtimme med bil från Keta Park till denna park, där ni har chansen att komma närmare ytterligare medlemmar av "The Big Five".

Vi rekommenderar varmt att ni tar en helikoptertur över Keta Park. Helikoptern lyfter direkt framför lodgen och ger er en oförglömlig vy över landskapet och dess majestätiska djur från ovan. Efter turen väntar ett bildspel med storslagna bilder från helikopterturen, inklusive bergskedjor, bungalows och lodgen.

lighter-31.webp
lighter-32.webp
lighter-33.webp
lighter-35.webp
lighter-27.webp
lighter-30.webp

Boka nästa resa till Keta Park

Fullständig information 


Priserna är från 50.000 kr per person.
Vid alla resor gäller 30% förskottsbetalning vid bokning, resterande belopp senast 30 dagar innan resans avgång.

Intresseanmälan 

Upplevelsen kommer att vara väldigt privat, och långt utöver något du finner genom en klassisk byrå eller reseförmedlare.

Som resultat kommer det finnas ett begränsat antal platser varje år.
Prissättningen varierar utifrån vad ni önskar jaga, om ni vill åka helikopter över området, besöka kringliggande parker dit exempelvis noshörningarna och elefanterna flyttats för att garantera både djuren och människor skydd från tjuvskyttar.

Kontakta oss för intresseanmälan