Transkei Wild Coast

Transkei - Wild Coast

DJUPHAVSFISKE I TRANSKEI

Transkei ligger på sydafrikas östra kust och har ett klimat och natur som skiljer sig enormt från exempelvis Limpopo provinsen dit resemålet för jakt- och safariresorna till Keta Park går. Här är det mycket öppna landskap och grönska till skillnad från det s.k. "bushveld" som du upplever där.

Transkei är ett område med mycket historia och kultur. Under åren av apartheid förpassades och förtrycktes många svarta sydafrikaner till området och fick exempelvis inte lämna det för arbete utan att visa pass. Här bor man hos vår vän Jason Van Der Walt, vars familj var en av få med nederländsk bakgrund att bo kvar under åren av apartheid, och hans släkt har nu bott där i över 200 år. De har alltid haft en god och särskild relation till urbefolkningen och har det än idag. Härifrån kommer också Nelson Mandela som växte upp här och är fortsatt en extra viktig person och symbol för invånarna.

Förutom att fiska och spendera den tid han får över i naturen, driver Jason ett eget företag med ett stort antal anställda. Vi förstår när vi träffar honom och hunnit vara där ett par dagar varför de i området kallar honom "The Provider". Det är tydligt att det råder en stark gemenskap där man gör det bästa för att ta hand om, utveckla och stötta sin community.

Dorado Mahi-Mahi Fisk
Deep sea fishing Afrika
Fiskeresa till Sydafrika

Fångst

Precis som med det mesta i naturen är det svårt att lova någonting och förutse hur dagens ska bli. Däremot är det ett område med både mycket och stor fisk. Under de dagarna vi var ute tog det som mest 30 minuter innan det small på i spöna - och då var det inget mindre än en dusky haj runt 50 kg som klev på. Efter en utdragen 45 minuters kamp och avkrokning fick den simma ned igen.

Var beredda på många och utdragna kamper med allt ifrån tonfisk, dorados, red steenbras, hajar och geelbek för att namn några få av de mest vanliga fångsterna för Jason och hans vänner ni kommer fiska med.

För den som vill och vågar, finns möjligheten att snorkla och dyka ned efter både ostron och stora languster att tillaga framåt kvällen.
Vid tillfällen är vi omringade av åtminstone ett hundratal delfiner som simmar och hoppar alldeles intill båten, och här är det bara att säga till för att stanna upp en stund och simma med dem för den som vill och törs.

Mahi Mahi Dorado Fisk

Två fina dorados, också kallade "Chicken of the sea" då smaken påminner mycket om kyckling.

Djuphavsfiske Afrika
Djuphavsfiske Sydafrika
Fiskeresor Sydafrika

Boende

Oavsett om ni åker vidare från Keta Park på en kombinerad jakt, safari och fiskeresa eller väljer att bara sikta in er på fisket, så flyger man från Johannesburg till Mthatha. Det är en flygresa på cirka 1 timme och 20 minuter där Jason sedan möter upp er, och därefter cirka 1,5 timme bilfärd till hans hem. Här finns även möjlighet att välja och flyga helikopter direkt från flygplatsen till Jason, eller från hans hem och runt i området.

På Jasons tomt finns flera olika mindre hus och han kan ta emot uppåt 10 gäster åt gången. Här lever man något mer spartanskt och lätt än på Keta Park men med en för området väldigt hög standard tillsammans med en fullständigt otrolig utsikt. Från vardagsrummet eller gräsmattan utanför kan man blicka ut över Indiska Oceanen, stranden och vågorna som slår. På baksidan grillar man och sitter vid lägerelden och har stora vackra berg och kullar att beundra.

Transkei Wild Coast
Transkei Wild Coast
Fiskeresor till Sydafrika

Aktiviteter

Förutom att fiska, snorkla och vara på havet finns det mycket annat man kan göra här.
Jason själv tränar bl.a. mycket löpning och för den som vill hålla träningen igång finns alla möjligheter att följa med honom på de dagliga turerna. Hans affärspartner Dylan Cloete är världsmästare i s.k. "powerboating" och tar er gärna på en snabb upplevelse där du flyger och surfar fram på havet i en liten RIB-båt.
Området erbjuder många vackra miljöer att upptäcka och ett bra sätt att göra det är att blanda upp dagarna tills havs med lite hiking. Vill man göra det från lite högre höjder, säg till så bokar vi upp en tur med helikopter via Jasons vänner.

Fiskeresa Afrika
Fiskeresa Sydafrika
Transkei Fishing Wild Coast
Fiskeresa Afrika Företagsresa
Deep sea fishing Transkei
Djuphavsfiske Afrika
Företagsresor Sydafrika
Företagsresor Afrika
Hole in the wall Transkei

Skicka er
intresseanmälan här!

Kontakta oss nedan för mer information, så återkommer vi inom ett dygn.

Obligatoriskt
Obligatoriskt
Hörs snart!