För oss bakom Jaktstil kommer det här arbetet och engagemanget naturligt då vi är uppvuxna med värderingar och en moral som högt värdesätter hur man beter sig gentemot sina medmänniskor och den natur vi har ärvt. Vi är alla mer eller mindre uppvuxna med både hav, skog och husdjur som en del av vår vardag, och en del kom in i jaktsammanhanget redan i 6-års ålder. Det har gjort att vi sedan barnsben lärt oss uppskatta, förvalta och ta hand om de människor och den natur vi befinner oss i. Det här speglar oss självklart även idag och är någonting vi på ett så gott vis som möjligt inkorporera i både det dagliga arbetet med Jaktstil men också vårt långsiktiga arbete framöver. Vårt engagemang är genuint, kommer från hjärtat och är ingeting vi känner oss påtvingade av från kommunikationsbyråer eller politiker. Som de allra flesta jägare vill vi förvalta den natur vi fått ärva och se till att våra nästkommande får ärva något bättre. Till många utanför jakt-communityns kanske förvåning, så är det mest miljövänliga köttet det som jägare fällt själva, och är även fritt från antibiotika och andra substanser som djur i köttindustrin ibland kan innehålla höga halter av. 

Som det internetbaserade företag vi är gör vi vårt bästa för att digitalisera de processer som kan bidra till onödigt förbrukande av material som papper och plast och är glada över att ha en så liten andel returer som vi har vilket annars kan vara en starkt bidragande faktor för ökat koldioxidutsläpp. 
I första hand försöker vi hitta varumärken och leverantörer med en produktion så nära Sverige som möjligt och våra första egna produkter är även tillverkade för hand i Sverige. Enligt företagets rutin och policy gör vi alltid ett visst typ av undersökningsarbete innan vi beslutar oss om en ny leverantör. Vi vill att de delar vår målbild om ett arbetssätt som förvaltar den underbara natur vi lever i och självklart respekterar mänskliga rättigheter för de arbetare som ligger bakom produkterna. Merparten av våra produkter tillverkas i Europa och vi undviker alltid länder kända för bristande respekt av mänskliga rättigheter från både företag och politiskt styre.

Vår partner i Transkei kallas av lokalbefolkningen och regionens styre för "The provider" p.g.a. hans engagemang i områdets hållbara utveckling där utbildning och arbete för ökad självständighet hos individen och på så vis en förstärkt community är hans vision. Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att åka på fantastiska jakt- och fiskeupplevelser dit vilket skapar arbetstillfällen för invånarna och ekonomiska bidrag till organisationer som arbetar med både människor och miljö i området. 
Jaktresor till länder i Afrika kan i vissa fall bringa upp starka känslor och rentav avsky hos många människor som ibland eventuellt blandar ihop troféjakt på utrotningshotade djur och jakt på djur i stora bestånd, som i sin tur är finansieringskällan för att kunna bibehålla och förstärka det skydd som de utrotningshotade arterna är i behov utav från främst tjuvjägare. Det är en ständig kamp mellan dem och de som vill försvara och skydda hotade djurarter, där den illegala handeln omsätter miljarder och ger de kriminella organisationerna starka ekonomiska incitament för att fortsätta sin verksamhet och de "rangers" som skyddar dessa djur är i våra ögon hjältar som riskerar sina liv i kampen för ett hållbart djurliv och de riskerar alltid att underfinansieras gentemot de transnationella organisationer som öser in pengar i sin kriminella verksamhet. En av våra samarbetspartners i Sydafrika är en av landets största uppfödare av noshörningar och har ett starkt engagemang i att skydda, bevara och utveckla de djurstammar som hotas av dessa tjuvjakter. Hans värderingar går väldigt väl i samman med våra och vi är glada att kunna stötta hans arbete för ett rikare djurliv. Vi tar stolthet i att kunna erbjuda extraordinära jakt- och safariupplevelser men kommer aldrig tillåta jakt på djur som elefanter, lejon och liknande, utan är stolta över att bidra till ett stärkt försvar av dessa djur.